Hoest

Av Jørn Veberg (2010)

Om kunstverket

Bildet av den mye premierte fotografen Jørn Veberg viser frontmann 'Hoest' fra Bergens black metal-bandet 'Taake'.

(Fra nettsiden sin, https://www.jornveberg.com/about)

ABOUT ME- Jørn Veberg

As a photographer, I shoot portraits, bands and art! As a director, I make music videos! As an art director and motion designer, I make identities and title sequences!

CLIENT LIST

Indie Recordings, Name Music & Publishing, United Stage, Amber booking, Athletic Sound, NRK, Gaahls Wyrd, Attan, Luke Elliot, Alfahanne, Vöödöö, Entombed, El Caco, Fight The Fight, Shining (NO), 1349, OnklP & De Fjerne Slekningene, Fleshkiller, Sphere, Djerv, Oliver Hohlbrugger, Shevils, Jagged Vision, Acârash, Dyveke, Vredehammer, In Vain, Solefald, Monzta, Dødsritual, Mongo Ninja, Ocean Dweller, Insense, The Lucky Bullets, Hat, Aethenor.

Fotografiet 'Hoest':

Ifølge Wikipedia, ble bandet Taake stiftet av frontmann Hoest under navnet Thule i 1993.

Første album, Nattestid ser porten vid, er et typisk norsk black metal-album med den karakteristiske, ofte omtalt som dårlige, lydkvaliteten. Det som skiller dette albumet fra andre lignende bands album, er den tydelige bergensdialekten. De to siste albumene, Over Bjoergvin graater Himmerik og Hordaland Doedskvad, er produksjonen av betraktelig bedre kvalitet, og det er også blandet inn elementer fra progressiv metal og thrash metal.

Taake er Hoests prosjekt, men en rekke andre musikere er blitt brukt i studio og live. Hoest er først og fremst vokalist på alle offisielle utgivelser. Alle Taakes tekster blir sunget med bergensdialekt og følger med albumene, skrevet i runer.

Taake kom ikke ut med sitt debutalbum før i 1999. Dette fordi de var av den oppfatning at det er altfor mange band som ikke er gode nok til å gi ut CD-er, som gjør det allikevel, særlig innen metal-bransjen. Fra tidsrommet 1993-1999 har Taake også gitt ut en rekke demoer.

Taake fikk en del oppstyr i media etter å ha brukt hakekors som en del av sitt show på en konsert i Essen i Tyskland, våren 2007. Bandet har benektet at dette har med nasjonalsosialisme å gjøre, men at de bruker alle symboler som innehar en negativ verdi. Likevel ble hele den påfølgende Tysklands-turneen deres kansellert på grunn av dette, noe bandet beklaget overfor fans og samarbeidspartnere på det sterkeste i en offentlig uttalelse.

Musikkalbumet Noregs Vaapen (2011) ble nominert til Spellemannprisen 2011 i kategorien «Metal». (Kilde; https://no.wikipedia.org/wiki/Taake)

Relaterte artikler